Business Incubator

BUSINESS INCUBATOR TETOVO – DESCRIPTION Legal status The establishment of the Business Incubator in the city of Tetovo (Polog Region), Macedonia, was firstly initiated in 2009 by the local NGO – Community Development Institute (CDI) (www.irz.org.mk), as an important need of the local and regional entrepreneurs and SMEs. Business Incubator Tetovo (BIT) will operate formally…

Details

СИЛНИ ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ ЗА ПОЗИТИВНИ СОЦИЈАЛНИ ПРОМЕНИ

Учеството на граѓаните во донесувањето на одлуки и вклученоста на граѓанското општество во развој и креирање на локални и регионални политики се основата на која се заснова проектот „Силни граѓански организации за позитивни социјални промени“. Зајакнување на улогата на граѓанските организации во процесите на креирање политики, донесување на одлуки и спроведување на локални активности, преку…

Details

Migrants – Refugees

1. ADVENUS project   2. Dreaming out loud 3. NEW HOPE project – During the armed conflict in Macedonia in 2001, the CDI has provided services for Internally displaced persons (IDPs). This services included: production and delivery of furniture for reconstruction to demolished houses from the conflict and improve the living condition. By support of…

Details
logo-cdi

Школа на ИРЗ – Повик за упис на кандидати

Почитувани, Здружението Институт за развој на заедницата (ИРЗ) – Тетово, во рамките на своите програмски активности предвидени за 2017 година, објавува повик за упис на кандидати во 11 генерација на школата на ИРЗ. Основи на работа и фукционирање на здруженија на граѓани (невладини организации) и менаџирање на проектен циклус. Повеќе информации на следниот линк: ИНФОРМАЦИИ…

Details
logo-cdi

Покана за учесво во проектот “Sport is my freedom”

Здружение ИРЗ – Тетово во партнерство со Sge Form Onlus – Италија и “Rijeka sports association for persons with disabilities” – Хрватска, го спроведува  проектот “Sport is my freedom” подржан од ERASMUS+ Sport програмата.

Повеќе инфомрации на следните линкови:

Call for tenders (EN)

Покана за учесетво

 

 

logo-cdi

Expert for development and production of manual for educational work with prisoners

EU-funded project “Vocational education and training: New approach for effective social inclusion” which is implemented by Community Development Institute – Tetovo in partnership with DVV International is offering the following job opportunity: One (1) Expert for development and production of manual for educational work with prisoners All candidates should clearly state the number of Vacancy…

Details
logo-cdi

Прекрасна можност за личен развој, патувања и дружење во ИРЗ

Со искуството стекнато во ИРЗ, практикантите и вработените во ИРЗ се квалификувани и најчесто наоѓаат работа во други домашни и странски организации и институции. Повик за практикант/ка Здружение ИРЗ (Институт за развој на заедницa) – Тетово работи на програми чија што цел е да го подобри квалитетот на живеење на граѓаните во Тетово. За имплементација…

Details
logo-cdi

Денови на доживотно учење 2016

Денови на доживотно учење 2016 Работилница за користење на дигитални медиуми во образование на возрасни Попова Шапка, 30.09 – 02.10.2016   Со цел да се промовира значењето на  доживотно учење во Република Македонија, и да се поттикнат креативни идеи и пристап за образование на возрасни, 13-та година по ред во Република Македонија се организираат  Денови на…

Details