cdi logo

Проект AXESS: ИРЗ – Тетово учествуваше на вториот состанок во Пескара, Италија

Вториот состанок во рамките на проектот AXESS (Стекнување на Клучни компетенции за Економска и Социјална Одржливост) се одржа во Пескара, Италија на 3-ти и 4-ти Мај. На состанокот учествуваа партнерите од Конзорциумот составен од 8 организации од 7 Европски држави (Белгија, Грција, Италија, Република Македонија, Романија, Словачка, Шпанија). AXESS е Европски Проект ко-финансиран од Еразмус…

cdi logo

Втор состанок на FASST проектот за Социјално земјоделство во Брисел, Белгија

Здружение ИРЗ Тетово во рамките на своите програмски активности, во период од 17-18 Април  присуствуваше на вториот состанок на FASST проектот за Социјално земјоделство, кофинансиран од Ерасмус + програмата, Европската програма за едукација и обука. Средбата се одржа во Брисел, Белгија и на неа зедоа учество претставници на 9 партнери од конзорциумот, кои што ги…

IRZ logo

Обука за советници за планско земјоделско производство

Институтот за развој на заедницата – ИРЗ Тетово и Програмата за зголемување на пазарната вработливост – ИМЕ, на Швајцарската агенција за развој и соработка имплементирана од Свисконтакт, организираат обука за советници за планско производство во земјоделството, за стекнување на знаења за подобра советодавна поддршка во процесот на планирање, одгледување на земјоделските производи, со посебен акцент…

cdi logo

YES-REC, Erazmus+ project

CDI – Community development institut within its program activities is implementing the YES-REC project, Erazmus + project, in partnership with Associazione Culturale Malik – Italy, Asociación Xuvenil e Deportiva Joy – Spain and Danish Youth Team from Denmark. “YES-REC” project is a youth exchange involving 24 Italian, Spanish, Danish and Macedonian young people, with fewer…

Kick-Off Meeting of ReGap, an Erasmus+ Project

Association “ Community Development Institute” in Rome for the Kick-Off Meeting of ReGap, an Erasmus+ Project CDI  was in Rome on November 15th and 16thfor the Kick-Off Meeting of REGAP – Reducing the Educational Gap for Migrants and Refugees  – ReGap, a Project founded by the Erasmus Plus Programme of the European Commission, Key Action…

logo-cdi

Kick-Off Meeting of AXESS – Erasmus+ Project

Association “ Community Development Institute” in Brussels for the Kick-Off Meeting of AXESS, an Erasmus+ Project CDI  was in Brussels on November 29th and 30th for the Kick-Off Meeting of Acquisition of Key Competences for Economic and Social Sustainability – AXESS, a Project co-founded by the Erasmus Plus Programme of the European Commission, Key Action…

cdi logo

Association CDI in Brussels for the kick-off meeting of ENSEMBLE, an Erasmus+ Project

Association Community Development Institute in Brussels for the kick-off meeting of ENSEMBLE, an Erasmus+ Project Association Community Development Institute (CDI), participated on the kick-off meeting of the project Expectations and Non-formal Skills to Empower Migrants and Boot Local Economy (ENSEMBLE), co-founded by the Erasmus Plus Programme of the European Commission. The meeting was held in…

cdi logo

Здружение Институт за развој на заедницата (ИРЗ) во Коридонија (Италија) за средбата на ФАССТ, проект Еразмус +

22 Ноември 2017 Здружение Институт за развој на заедницата (ИРЗ) Македонија во Коридонија (Италија) за средбата на ФАССТ, проект Еразмус + Во рамките на своите проектни активности, со цел да се одговори на растот и конкурентноста на социјалното земјоделство преку иновативни решенија за обуки, претставниците на ИРЗ и неговите партнери го остварија својот прв конзорциумски…

logo-cdi

Школа на ИРЗ – Повик за упис на кандидати

Почитувани, Здружението Институт за развој на заедницата (ИРЗ) – Тетово, во рамките на своите програмски активности предвидени за 2017 година, објавува повик за упис на кандидати во 11 генерација на школата на ИРЗ. Основи на работа и фукционирање на здруженија на граѓани (невладини организации) и менаџирање на проектен циклус. Повеќе информации на следниот линк: ИНФОРМАЦИИ…

logo-cdi

Покана за учесво во проектот “Sport is my freedom”

Здружение ИРЗ – Тетово во партнерство со Sge Form Onlus – Италија и “Rijeka sports association for persons with disabilities” – Хрватска, го спроведува  проектот “Sport is my freedom” подржан од ERASMUS+ Sport програмата. Повеќе инфомрации на следните линкови: Call for tenders (EN) Покана за учесетво