cdi logo

Јавен повик за финансиска поддршка на граѓански организации

ЈАВЕН ПОВИК за финансиска поддршка на граѓански организации проект „Силни граѓански организации за позитивни социјални промени“   Фондацијата за развој на локалната заедница – Штип, Институтот за развој на заедницата Тетово (ИРЗ Тетово) и ЦОР – „Алка“ – Скопје објавуваат повик за финансиска поддршка на граѓански организации. Поддршката ќе биде доделена на проекти кои ќе…

Details

Проект “ENSEMBLE”: завршен состанок во Бастиа, Франција на 26ти Јуни 2019

Проект “ENSEMBLE” завршен состанок Бастиа, Франција, 26ти Јуни 2019   Здружението Институт за развој на заедницата (ИРЗ) – Тетово со свои претставници учествуваше на завршниот состанок во рамките на проектот ENSEMBLE. Состанокот се одржа во Бастиа, Франција на 26ти Јуни 2019. На состанокот учествуваа 7 проектни партнери од 5 држави (Франција, Белгија, Македонија, Италија, Шпанија).…

Details
IRZ logo

Повик за практикант/ка

Здружение ИРЗ (Институт за развој на заедницa) – Тетово е непрофитна организација која работи на програми за зајакнување на демократијата и цивилното општество, градење мерки на доверба и подобрување на стандардот на живеење на граѓаните. Со цел да помогне во градење на капацитети на млади невработени лица со високо образование, да се стекнат со вештини кои ќе ги…

Details

TESEUS – втор состанок – Соопштение за медиуми

Обука за Пртеприемачки вештини за ЕУ Стартапи:  Институт за развој на зедницата – ИРЗ Тетово, за вториот состанок за ТЕСЕУС одржан во Пескара го дава следново соопштение:   Домаќин за вториот состанок во рамките на проектот ТЕСЕУС – Обука за Претприемачки вештини за ЕУ стартапи, на 8 Партнери од 7 Европски држави (Белгија, Грција, Италија,…

Details

Erasmus for Young Entrepreneurs – LAST CALL FOR APPLICATION

LAST CALL!!! LAST CALL!!! LAST CALL!!! Erasmus for Young Entrepreneurs Macedonia, Kosovo and Albania (For Albania only if doesn’t have available Intermediate Organization) Reviewing the applications will be on the principle “first arrived-first served” and anyone who has expressed interest for participation in the program will be contacted. New entrepreneur – 4 POSITIONS LEFT!!! –…

Details

AXESS Демо Видео Достапно!

Економска и Социјална Одржливост во Европа: AXESS Демо Видео Достапно! Март 25 ти 2019 Видео Упатството за AXESS платформата е онлајн и достапно на AXESS YouTube Каналот на https://www.youtube.com/watch?v=-L3fr7VSN_s Видеото ја претставува целта на проектот, вклучените проектни партнери и придружните партнери, секциите за обука, студии на случај, листа на корисни зборови за подобро разбирање на…

Details

Erfolgreicher Start für Projekt gegen Arbeitslosigkeit in Mazedonien

Der Arbeiter-Samariter-Bund Österreichs und regierungsunabhängige Organisation aus Mazedonien – Community Development Institute (CDI) starteten vergangenen Oktober ein gemeinsames Projekt, um die Arbeitslosenquote in Skopje und Tetovo zu verringern. (KOSMO berichtete) Zusätzlich zu den erwähnten Organisationen unterstützen auch die Stadt Wien (MA 27 – Europäische Angelegenheiten) und der Arbeiter – Samariter – Bund Deutschland das Projekt.…

Details

ИРЗ Истражување – Анкетен прашалник

Здружението Институт за развој на заедницата – Тетово спроведува истражување за свои потреби со цел да се одреди позиционирањето и репутацијата на организацијата во НВО секторот. Прашалникот е анонимен. Прашалникот понатаму ќе се користи за креирање на комуникациска стратегија со целните групи. Прашалникот можете да го пополните на следниот линк: https://forms.gle/1tdv9ALEEA9DHqwA6 Ве молиме прашалникот да…

Details
IRZ logo

Здружение “Институт за развој на заедницата”, ИРЗ – Тетово во Болоња на 4-от состанок на проектот ENSEMBLE, ЕРАЗМУС+ програма

Февруари 4-ти, 2019 Здружението “Институт за развој на заедницата”, ИРЗ – Тетово учествуваше на 4-от Транснационален состанок во рамките на проектот ENSEMBLE – Очекувања и Неформални Вештини за Зајакнувањена мигрантите и локалната економија. Состанокот се одржа на 1-ви Февруари во Болоња, Италија. Проектот ENSEMBLE е ко-финансиран од Еразмус + Програмата на Европската Комисија. Ensemble има…

Details
IRZ logo

Зајакнување на мигрантите кон иднината: Тренинг за Тренери, Активност во рамките на проектот ENSEMBLE во Болоња

Февруари 1-ви, 2019 Претставници на Институтот за развој на заедницата, ИРЗ – Тетово, на 29, 30 и 31 јануари  во Болоња учествуваа на сесијата “Тренинг за Тренери” во рамките на проектот ENSEMBLE – Очекувања и неформални вештини за зајакнување на мигрантите и локалната економија, ко-финансиран од Еразмус + Програмата на Европската комисија. ENSEMBLE има за…

Details