ReGap learning materials

ReGap consists of six courses plus an introduction. The courses consist of an online course, as well as activities you can do “face to face”, for instance in a class room. Below, you will find a short description of the courses and links to the material developed for the face to face activities. To access…

Details

What is ReGap?

Reducing the Educational Gap for migrants and refugees in EU countries with highly relevant e-learning resources offering strong social belonging   The ReGap project aims to extend high quality culturally sensitive open access learning resources to adult migrants and refugees of  both genders in EU countries. The project promotes the Erasmus+ objective of equity and…

Details

Здружението “Институт за развој на заедницата” (ИРЗ), учествуваше на завршниот состанок на проектот AXESS во Свати Јур, Словачка

На 25ти Септември, ИРЗ се состана со 7 партнери од 7 држави (Белгија, Грција, Италија, Македонија, Романија, Словачка и Шпанија) во  Свати Јур, Словачка, за да разговараат за специфични точки од проектот AXESS (Стекнување на Клучни Компетенции за Економска и Социјална Одржливост). AXESS е Европски Проект ко-финансиран од Еразмус Плус Програмата на Европската Комисија, Клучна Акција 2, која цели кон…

Details

Социјално земјоделство во Европа: Здружението Институт за развој на заедницата- ИРЗ дел на FASST завршниот состанок во Тетово, Македонија

На 19 септември, 2019 ИРЗ се сретнаа со 9 други партнери од 5 земји (Белгија, Бугарија, Италија, Македонија и Шпанија) во Тетово, Македонија, со цел да дискутираат специфични точки на ФАССТ (Formazione per Agricoltura Sociale e Sviluppo Territoriale/ Обука за социјално земјоделство и територијален развој), кофинансиран од програмата Еразмус + на Европската комисија. Целите на…

Details

Претприемачки вештини за ЕУ стартапи- Институт за развој на заедницата во Тетово, Македонија за третиот состанок од ТЕСЕУС, проект ко-финансиран од Ерасмус +

  20ти  Септември, 2019 8 партнери од 7 Европски земји (Белгија, Романија, Шпанија, Грчка, Италија, Македонија, Словакиа)  на 20ти  септември, 2019 беа во Тетово за третиот состанок на ТЕСЕУС- Тренинг за претприемачки вештини за  ЕУ стартапи, проект финансиран во рамките на програмата на Ерасмус +  на Европската комисија, КА2, Стратешко партнерство за стручно образование и…

Details

Повик за доставување на понуди за набавка на нова или половна Ласерска машина за со компјутерска нумеричка контрола (CNC laser)

Договорен орган/нарачател: Здружение ИРЗ Тетово Адреса Маршал Тито 96, 1220 Тетово, Македонија Предмет на набавка: Ласерска машина за со компјутерска нумеричка контрола (CNC laser) Состојба на машината: половна или нова машина Површина на работна површина: 1300 х 900 мм Линеарни водилки на 3 оски Брзина на позиционирање: 12м/мин Гаранција: Најмалку 12 месеци Контролен систем со…

Details

Проект “ENSEMBLE”: завршен состанок во Бастиа, Франција на 26ти Јуни 2019

Проект “ENSEMBLE” завршен состанок Бастиа, Франција, 26ти Јуни 2019   Здружението Институт за развој на заедницата (ИРЗ) – Тетово со свои претставници учествуваше на завршниот состанок во рамките на проектот ENSEMBLE. Состанокот се одржа во Бастиа, Франција на 26ти Јуни 2019. На состанокот учествуваа 7 проектни партнери од 5 држави (Франција, Белгија, Македонија, Италија, Шпанија).…

Details
IRZ logo

Повик за практикант/ка

Здружение ИРЗ (Институт за развој на заедницa) – Тетово е непрофитна организација која работи на програми за зајакнување на демократијата и цивилното општество, градење мерки на доверба и подобрување на стандардот на живеење на граѓаните. Со цел да помогне во градење на капацитети на млади невработени лица со високо образование, да се стекнат со вештини кои ќе ги…

Details

TESEUS – втор состанок – Соопштение за медиуми

Обука за Пртеприемачки вештини за ЕУ Стартапи:  Институт за развој на зедницата – ИРЗ Тетово, за вториот состанок за ТЕСЕУС одржан во Пескара го дава следново соопштение:   Домаќин за вториот состанок во рамките на проектот ТЕСЕУС – Обука за Претприемачки вештини за ЕУ стартапи, на 8 Партнери од 7 Европски држави (Белгија, Грција, Италија,…

Details

Erasmus for Young Entrepreneurs – LAST CALL FOR APPLICATION

LAST CALL!!! LAST CALL!!! LAST CALL!!! Erasmus for Young Entrepreneurs Macedonia, Kosovo and Albania (For Albania only if doesn’t have available Intermediate Organization) Reviewing the applications will be on the principle “first arrived-first served” and anyone who has expressed interest for participation in the program will be contacted. New entrepreneur – 4 POSITIONS LEFT!!! –…

Details