cdi logo

Јавен повик за финансиска поддршка на граѓански организации

ЈАВЕН ПОВИК за финансиска поддршка на граѓански организации проект „Силни граѓански организации за позитивни социјални промени“   Фондацијата за развој на локалната заедница – Штип, Институтот за развој на заедницата Тетово (ИРЗ Тетово) и ЦОР – „Алка“ – Скопје објавуваат повик за финансиска поддршка на граѓански организации. Поддршката ќе биде доделена на проекти кои ќе…

Details
IRZ logo

Project “Increasing Market Employability – IME” in Macedonia

Project “Increasing Market Employability – IME” in Macedonia The Swiss Agency for Development and Cooperation Project “Increasing Market Employability – IME” in Macedonia in cooperation with Community Development Institute – CDI Tetovo, aims on market development that leads to improved access to decent employment and income opportunities for youth and young women in particular. CDI…

Details
cdi logo

ENSEMBLE: Втор Транснационален Проектен состанок во Малага

Здружението Институт за развој на заедницата Тетово заедно заедно со 7 партнери од 5 земји (Франција, Белгија, Р. Македонија, Италија, Шпанија) учествуваше на вториот состанок од ENSEMBLE на 22-ри и 23-ти Мај 2018 година во Малага, Шпанија. Проект ENSEMBLE – “Неформални вештини и очекувања за зајакнување на мигрантите и локалната економија” има за цел разви…

Details
cdi logo

Проект AXESS: ИРЗ – Тетово учествуваше на вториот состанок во Пескара, Италија

Вториот состанок во рамките на проектот AXESS (Стекнување на Клучни компетенции за Економска и Социјална Одржливост) се одржа во Пескара, Италија на 3-ти и 4-ти Мај. На состанокот учествуваа партнерите од Конзорциумот составен од 8 организации од 7 Европски држави (Белгија, Грција, Италија, Република Македонија, Романија, Словачка, Шпанија). AXESS е Европски Проект ко-финансиран од Еразмус…

Details
cdi logo

Втор состанок на FASST проектот за Социјално земјоделство во Брисел, Белгија

Здружение ИРЗ Тетово во рамките на своите програмски активности, во период од 17-18 Април  присуствуваше на вториот состанок на FASST проектот за Социјално земјоделство, кофинансиран од Ерасмус + програмата, Европската програма за едукација и обука. Средбата се одржа во Брисел, Белгија и на неа зедоа учество претставници на 9 партнери од конзорциумот, кои што ги…

Details
IRZ logo

Обука за советници за планско земјоделско производство

Институтот за развој на заедницата – ИРЗ Тетово и Програмата за зголемување на пазарната вработливост – ИМЕ, на Швајцарската агенција за развој и соработка имплементирана од Свисконтакт, организираат обука за советници за планско производство во земјоделството, за стекнување на знаења за подобра советодавна поддршка во процесот на планирање, одгледување на земјоделските производи, со посебен акцент…

Details
cdi logo

YES-REC, Erazmus+ project

CDI – Community development institut within its program activities is implementing the YES-REC project, Erazmus + project, in partnership with Associazione Culturale Malik – Italy, Asociación Xuvenil e Deportiva Joy – Spain and Danish Youth Team from Denmark. “YES-REC” project is a youth exchange involving 24 Italian, Spanish, Danish and Macedonian young people, with fewer…

Details

Kick-Off Meeting of ReGap, an Erasmus+ Project

Association “ Community Development Institute” in Rome for the Kick-Off Meeting of ReGap, an Erasmus+ Project CDI  was in Rome on November 15th and 16thfor the Kick-Off Meeting of REGAP – Reducing the Educational Gap for Migrants and Refugees  – ReGap, a Project founded by the Erasmus Plus Programme of the European Commission, Key Action…

Details
logo-cdi

Kick-Off Meeting of AXESS – Erasmus+ Project

Association “ Community Development Institute” in Brussels for the Kick-Off Meeting of AXESS, an Erasmus+ Project CDI  was in Brussels on November 29th and 30th for the Kick-Off Meeting of Acquisition of Key Competences for Economic and Social Sustainability – AXESS, a Project co-founded by the Erasmus Plus Programme of the European Commission, Key Action…

Details