Erasmus for Young Entrepreneurs

Здружението Институт за развој на заедницата – ИРЗ Тетово во рамките на своите програмски активности го спроведува проектот EYE SEE P2017. Проектот е кофинансиран во рамките на Еразмус за млади претприемачи – Erasmus+ Cosme програмата. Во рамките на проектот ИРЗ е посредничка организација заедно со партнер организации од Германија, Израел, Италија, Литванија, Полска, Романија, Црна…

Details

Проект ENSEMBLE: Трет Транснационален Проектен Состанок во Бастиа

Здружението “Институт за развој на заедницата” ИРЗ – Тетово, учествуваше на Третиот Транснационален Проектен Состанок во рамките на проектот ENSEMBLE на 5-ти и 6-ти Септември 2018 во Бастиа, Франција. Проект ENSEMBLE – “Неформални Вештини за Зајакнување на Мигрантите и Локалната Економија” е ко-финансиран од Еразмус+ Програмата на Европската Комисија. Во рамките на проектот ќе се…

Details
cdi logo

Регионален форум: Процесот на децентрализација во Македонија

Здруженијата Форум – Центар за стратешки истражувања и документација – Скопје, Центар за економски анализи – Скопје и Институт за развој на заедниците – Тетово во соработка и поддршка од  Цивика Мобилитас, организаираат форум за процесот на децентрализација во Македонија на ден 19.07.2018. Во рамки на форумот ќе бидат презентирани главните заклучоци и препораки од…

Details
cdi logo

Јавен повик за финансиска поддршка на граѓански организации

ЈАВЕН ПОВИК за финансиска поддршка на граѓански организации проект „Силни граѓански организации за позитивни социјални промени“   Фондацијата за развој на локалната заедница – Штип, Институтот за развој на заедницата Тетово (ИРЗ Тетово) и ЦОР – „Алка“ – Скопје објавуваат повик за финансиска поддршка на граѓански организации. Поддршката ќе биде доделена на проекти кои ќе…

Details
IRZ logo

Project “Increasing Market Employability – IME” in Macedonia

Project “Increasing Market Employability – IME” in Macedonia The Swiss Agency for Development and Cooperation Project “Increasing Market Employability – IME” in Macedonia in cooperation with Community Development Institute – CDI Tetovo, aims on market development that leads to improved access to decent employment and income opportunities for youth and young women in particular. CDI…

Details
cdi logo

ENSEMBLE: Втор Транснационален Проектен состанок во Малага

Здружението Институт за развој на заедницата Тетово заедно заедно со 7 партнери од 5 земји (Франција, Белгија, Р. Македонија, Италија, Шпанија) учествуваше на вториот состанок од ENSEMBLE на 22-ри и 23-ти Мај 2018 година во Малага, Шпанија. Проект ENSEMBLE – “Неформални вештини и очекувања за зајакнување на мигрантите и локалната економија” има за цел разви…

Details
cdi logo

Проект AXESS: ИРЗ – Тетово учествуваше на вториот состанок во Пескара, Италија

Вториот состанок во рамките на проектот AXESS (Стекнување на Клучни компетенции за Економска и Социјална Одржливост) се одржа во Пескара, Италија на 3-ти и 4-ти Мај. На состанокот учествуваа партнерите од Конзорциумот составен од 8 организации од 7 Европски држави (Белгија, Грција, Италија, Република Македонија, Романија, Словачка, Шпанија). AXESS е Европски Проект ко-финансиран од Еразмус…

Details
cdi logo

Втор состанок на FASST проектот за Социјално земјоделство во Брисел, Белгија

Здружение ИРЗ Тетово во рамките на своите програмски активности, во период од 17-18 Април  присуствуваше на вториот состанок на FASST проектот за Социјално земјоделство, кофинансиран од Ерасмус + програмата, Европската програма за едукација и обука. Средбата се одржа во Брисел, Белгија и на неа зедоа учество претставници на 9 партнери од конзорциумот, кои што ги…

Details
IRZ logo

Обука за советници за планско земјоделско производство

Институтот за развој на заедницата – ИРЗ Тетово и Програмата за зголемување на пазарната вработливост – ИМЕ, на Швајцарската агенција за развој и соработка имплементирана од Свисконтакт, организираат обука за советници за планско производство во земјоделството, за стекнување на знаења за подобра советодавна поддршка во процесот на планирање, одгледување на земјоделските производи, со посебен акцент…

Details