cdi logo

Проект AXESS: ИРЗ – Тетово учествуваше на вториот состанок во Пескара, Италија

Вториот состанок во рамките на проектот AXESS (Стекнување на Клучни компетенции за Економска и Социјална Одржливост) се одржа во Пескара, Италија на 3-ти и 4-ти Мај. На состанокот учествуваа партнерите од Конзорциумот составен од 8 организации од 7 Европски држави (Белгија, Грција, Италија, Република Македонија, Романија, Словачка, Шпанија). AXESS е Европски Проект ко-финансиран од Еразмус…

Details
cdi logo

Втор состанок на FASST проектот за Социјално земјоделство во Брисел, Белгија

Здружение ИРЗ Тетово во рамките на своите програмски активности, во период од 17-18 Април  присуствуваше на вториот состанок на FASST проектот за Социјално земјоделство, кофинансиран од Ерасмус + програмата, Европската програма за едукација и обука. Средбата се одржа во Брисел, Белгија и на неа зедоа учество претставници на 9 партнери од конзорциумот, кои што ги…

Details
IRZ logo

Обука за советници за планско земјоделско производство

Институтот за развој на заедницата – ИРЗ Тетово и Програмата за зголемување на пазарната вработливост – ИМЕ, на Швајцарската агенција за развој и соработка имплементирана од Свисконтакт, организираат обука за советници за планско производство во земјоделството, за стекнување на знаења за подобра советодавна поддршка во процесот на планирање, одгледување на земјоделските производи, со посебен акцент…

Details
cdi logo

YES-REC, Erazmus+ project

CDI – Community development institut within its program activities is implementing the YES-REC project, Erazmus + project, in partnership with Associazione Culturale Malik – Italy, Asociación Xuvenil e Deportiva Joy – Spain and Danish Youth Team from Denmark. “YES-REC” project is a youth exchange involving 24 Italian, Spanish, Danish and Macedonian young people, with fewer…

Details

Kick-Off Meeting of ReGap, an Erasmus+ Project

Association “ Community Development Institute” in Rome for the Kick-Off Meeting of ReGap, an Erasmus+ Project CDI  was in Rome on November 15th and 16thfor the Kick-Off Meeting of REGAP – Reducing the Educational Gap for Migrants and Refugees  – ReGap, a Project founded by the Erasmus Plus Programme of the European Commission, Key Action…

Details
logo-cdi

Kick-Off Meeting of AXESS – Erasmus+ Project

Association “ Community Development Institute” in Brussels for the Kick-Off Meeting of AXESS, an Erasmus+ Project CDI  was in Brussels on November 29th and 30th for the Kick-Off Meeting of Acquisition of Key Competences for Economic and Social Sustainability – AXESS, a Project co-founded by the Erasmus Plus Programme of the European Commission, Key Action…

Details
logo-cdi

Expert for development and production of manual for educational work with prisoners

EU-funded project “Vocational education and training: New approach for effective social inclusion” which is implemented by Community Development Institute – Tetovo in partnership with DVV International is offering the following job opportunity: One (1) Expert for development and production of manual for educational work with prisoners All candidates should clearly state the number of Vacancy…

Details
cdi logo

Повик за доставување на понуди од хотели
Strong CSO’s for positive social change – Силни граѓански организации за позитивни социјални промени

До: Хотели во РМ – Економски оператори Фондацијата за развој на локалната заедница Штип во соработка со партнерите Институт за развој на заедницата – Тетово и Центар за оддржлив развој – Алка Скопје, го спроведуваат проектот „Силни граѓански организации за позитивни социјални промени„ поддржан од ЕУ (IPA Civil Society Facility and Media Programme 2015). Во…

Details
cdi logo

Барање за доставување на понуди за обучувачи за обука на граѓански организации

Почитувани, Здружението Институт за развој на заедницата, Ве поканува да доставите понуда за испорака на услуги за обучувачи за обука на граѓански организации  на горeспоменатиот проект. Понудата треба да ги содржи следниве информации: Финансиска понуда (документ во прилог, анекс 1) Тековна состојба на добавувачот (доколку е правно лице), не постара од една година; Предлог методологија…

Details
cdi logo

Повик за доставување на понуди од хотели
Strong CSO’s for positive social change – Силни граѓански организации за позитивни социјални промени

До: Хотели во РМ – Економски оператори Фондацијата за развој на локалната заедница Штип во соработка со партнерите Институт за развој на заедницата – Тетово и Центар за оддржлив развој – Алка Скопје, го спроведуваат проектот „Силни граѓански организации за позитивни социјални промени„ поддржан од ЕУ (IPA Civil Society Facility and Media Programme 2015). Во…

Details