cdi logo

Association CDI in Brussels for the kick-off meeting of ENSEMBLE, an Erasmus+ Project

Association Community Development Institute in Brussels for the kick-off meeting of ENSEMBLE, an Erasmus+ Project Association Community Development Institute (CDI), participated on the kick-off meeting of the project Expectations and Non-formal Skills to Empower Migrants and Boot Local Economy (ENSEMBLE), co-founded by the Erasmus Plus Programme of the European Commission. The meeting was held in…

Details
cdi logo

Здружение Институт за развој на заедницата (ИРЗ) во Коридонија (Италија) за средбата на ФАССТ, проект Еразмус +

22 Ноември 2017 Здружение Институт за развој на заедницата (ИРЗ) Македонија во Коридонија (Италија) за средбата на ФАССТ, проект Еразмус + Во рамките на своите проектни активности, со цел да се одговори на растот и конкурентноста на социјалното земјоделство преку иновативни решенија за обуки, претставниците на ИРЗ и неговите партнери го остварија својот прв конзорциумски…

Details

Business Incubator

BUSINESS INCUBATOR TETOVO – DESCRIPTION Legal status The establishment of the Business Incubator in the city of Tetovo (Polog Region), Macedonia, was firstly initiated in 2009 by the local NGO – Community Development Institute (CDI) (www.irz.org.mk), as an important need of the local and regional entrepreneurs and SMEs. Business Incubator Tetovo (BIT) will operate formally…

Details

СИЛНИ ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ ЗА ПОЗИТИВНИ СОЦИЈАЛНИ ПРОМЕНИ

Учеството на граѓаните во донесувањето на одлуки и вклученоста на граѓанското општество во развој и креирање на локални и регионални политики се основата на која се заснова проектот „Силни граѓански организации за позитивни социјални промени“. Зајакнување на улогата на граѓанските организации во процесите на креирање политики, донесување на одлуки и спроведување на локални активности, преку…

Details

Migrants – Refugees

Project ADVENUS ADVENUS project   Dreaming Out Loud Dreaming out load will encourage European youth to raise their voice and DREAM about a different Europe, more inclusive, more tolerant and respecting the Human Rights and commitment regarding refugee population arriving to our borders. The goal is to generate positive messages to be disseminated and political…

Details
logo-cdi

Школа на ИРЗ – Повик за упис на кандидати

Почитувани, Здружението Институт за развој на заедницата (ИРЗ) – Тетово, во рамките на своите програмски активности предвидени за 2017 година, објавува повик за упис на кандидати во 11 генерација на школата на ИРЗ. Основи на работа и фукционирање на здруженија на граѓани (невладини организации) и менаџирање на проектен циклус. Повеќе информации на следниот линк: ИНФОРМАЦИИ…

Details
logo-cdi

Media about CDI

Загаденоста во Тетово голема, реакцијата и одговорноста мали Зајакнување на комисиите за односи меѓу заедниците Тетовските улици секој си ги вика по свое Тетовци незаинтересирани за неформално образование

Details
logo-cdi

Покана за учесво во проектот “Sport is my freedom”

Здружение ИРЗ – Тетово во партнерство со Sge Form Onlus – Италија и “Rijeka sports association for persons with disabilities” – Хрватска, го спроведува  проектот “Sport is my freedom” подржан од ERASMUS+ Sport програмата. Повеќе инфомрации на следните линкови: Call for tenders (EN) Покана за учесетво    

Details