Проект “ENSEMBLE”: завршен состанок во Бастиа, Франција на 26ти Јуни 2019

Проект “ENSEMBLE” завршен состанок Бастиа, Франција, 26ти Јуни 2019   Здружението Институт за развој на заедницата (ИРЗ) – Тетово со свои претставници учествуваше на завршниот состанок во рамките на проектот ENSEMBLE. Состанокот се одржа во Бастиа, Франција на 26ти Јуни 2019. На состанокот учествуваа 7 проектни партнери од 5 држави (Франција, Белгија, Македонија, Италија, Шпанија).…

IRZ logo

Повик за практикант/ка

Здружение ИРЗ (Институт за развој на заедницa) – Тетово е непрофитна организација која работи на програми за зајакнување на демократијата и цивилното општество, градење мерки на доверба и подобрување на стандардот на живеење на граѓаните. Со цел да помогне во градење на капацитети на млади невработени лица со високо образование, да се стекнат со вештини кои ќе ги…

TESEUS – втор состанок – Соопштение за медиуми

Обука за Пртеприемачки вештини за ЕУ Стартапи:  Институт за развој на зедницата – ИРЗ Тетово, за вториот состанок за ТЕСЕУС одржан во Пескара го дава следново соопштение:   Домаќин за вториот состанок во рамките на проектот ТЕСЕУС – Обука за Претприемачки вештини за ЕУ стартапи, на 8 Партнери од 7 Европски држави (Белгија, Грција, Италија,…

Erasmus for Young Entrepreneurs – LAST CALL FOR APPLICATION

LAST CALL!!! LAST CALL!!! LAST CALL!!! Erasmus for Young Entrepreneurs Macedonia, Kosovo and Albania (For Albania only if doesn’t have available Intermediate Organization) Reviewing the applications will be on the principle “first arrived-first served” and anyone who has expressed interest for participation in the program will be contacted. New entrepreneur – 4 POSITIONS LEFT!!! –…

AXESS Демо Видео Достапно!

Економска и Социјална Одржливост во Европа: AXESS Демо Видео Достапно! Март 25 ти 2019 Видео Упатството за AXESS платформата е онлајн и достапно на AXESS YouTube Каналот на https://www.youtube.com/watch?v=-L3fr7VSN_s Видеото ја претставува целта на проектот, вклучените проектни партнери и придружните партнери, секциите за обука, студии на случај, листа на корисни зборови за подобро разбирање на…

ИРЗ Истражување – Анкетен прашалник

Здружението Институт за развој на заедницата – Тетово спроведува истражување за свои потреби со цел да се одреди позиционирањето и репутацијата на организацијата во НВО секторот. Прашалникот е анонимен. Прашалникот понатаму ќе се користи за креирање на комуникациска стратегија со целните групи. Прашалникот можете да го пополните на следниот линк: https://forms.gle/1tdv9ALEEA9DHqwA6 Ве молиме прашалникот да…

IRZ logo

Здружение “Институт за развој на заедницата”, ИРЗ – Тетово во Болоња на 4-от состанок на проектот ENSEMBLE, ЕРАЗМУС+ програма

Февруари 4-ти, 2019 Здружението “Институт за развој на заедницата”, ИРЗ – Тетово учествуваше на 4-от Транснационален состанок во рамките на проектот ENSEMBLE – Очекувања и Неформални Вештини за Зајакнувањена мигрантите и локалната економија. Состанокот се одржа на 1-ви Февруари во Болоња, Италија. Проектот ENSEMBLE е ко-финансиран од Еразмус + Програмата на Европската Комисија. Ensemble има…

IRZ logo

Зајакнување на мигрантите кон иднината: Тренинг за Тренери, Активност во рамките на проектот ENSEMBLE во Болоња

Февруари 1-ви, 2019 Претставници на Институтот за развој на заедницата, ИРЗ – Тетово, на 29, 30 и 31 јануари  во Болоња учествуваа на сесијата “Тренинг за Тренери” во рамките на проектот ENSEMBLE – Очекувања и неформални вештини за зајакнување на мигрантите и локалната економија, ко-финансиран од Еразмус + Програмата на Европската комисија. ENSEMBLE има за…

IRZ logo

Тренинг за претприемачки вештини за стартапи: Институт за развој на заедницата во Брисел на состанок за TESEUS

Брисел, 7 декември 2018 8 партнери од 7 Европски држави (Белгија, Грција, Италија, Македонија, Романија, Словачка, Шпанија) присуствуваа во Брисел на состанок за проектот TESEUS – Тренинг за претприемачки вештини за стартапи, проект финансиран во рамките на Ерасмус + Програмата на Европската Комисија, КА2, Стратешки партнерста за стручно образование и обука. Проектот е наменет за…

Трет транснационален состанок од проектот AXESS во Атина

Здружението Институт за развој на заедницата (ИРЗ) – Тетово учествуваше на третиот Транснационален Проектен Состанок од Проектот AXESS во Атина, Грција. На 13-ти Декември, ИРЗ – Тетово, Македонија се состана со уште 7 партнери од 6 држави (Белгија, Грција, Италија, Романија, Словачка и Шпанија) во Атина, Грција, да разговараат за одредени точки од проектот AXESS…