Социјално земјоделство во Европа: Здружението Институт за развој на заедницата- ИРЗ дел на FASST завршниот состанок во Тетово, Македонија

На 19 септември, 2019 ИРЗ се сретнаа со 9 други партнери од 5 земји (Белгија, Бугарија, Италија, Македонија и Шпанија) во Тетово, Македонија, со цел да дискутираат специфични точки на ФАССТ (Formazione per Agricoltura Sociale e Sviluppo Territoriale/ Обука за социјално земјоделство и територијален развој), кофинансиран од програмата Еразмус + на Европската комисија. Целите на…

Претприемачки вештини за ЕУ стартапи- Институт за развој на заедницата во Тетово, Македонија за третиот состанок од ТЕСЕУС, проект ко-финансиран од Ерасмус +

  20ти  Септември, 2019 8 партнери од 7 Европски земји (Белгија, Романија, Шпанија, Грчка, Италија, Македонија, Словакиа)  на 20ти  септември, 2019 беа во Тетово за третиот состанок на ТЕСЕУС- Тренинг за претприемачки вештини за  ЕУ стартапи, проект финансиран во рамките на програмата на Ерасмус +  на Европската комисија, КА2, Стратешко партнерство за стручно образование и…

Повик за доставување на понуди за набавка на нова или половна Ласерска машина за со компјутерска нумеричка контрола (CNC laser)

Договорен орган/нарачател: Здружение ИРЗ Тетово Адреса Маршал Тито 96, 1220 Тетово, Македонија Предмет на набавка: Ласерска машина за со компјутерска нумеричка контрола (CNC laser) Состојба на машината: половна или нова машина Површина на работна површина: 1300 х 900 мм Линеарни водилки на 3 оски Брзина на позиционирање: 12м/мин Гаранција: Најмалку 12 месеци Контролен систем со…

Проект “ENSEMBLE”: завршен состанок во Бастиа, Франција на 26ти Јуни 2019

Проект “ENSEMBLE” завршен состанок Бастиа, Франција, 26ти Јуни 2019   Здружението Институт за развој на заедницата (ИРЗ) – Тетово со свои претставници учествуваше на завршниот состанок во рамките на проектот ENSEMBLE. Состанокот се одржа во Бастиа, Франција на 26ти Јуни 2019. На состанокот учествуваа 7 проектни партнери од 5 држави (Франција, Белгија, Македонија, Италија, Шпанија).…

IRZ logo

Повик за практикант/ка

Здружение ИРЗ (Институт за развој на заедницa) – Тетово е непрофитна организација која работи на програми за зајакнување на демократијата и цивилното општество, градење мерки на доверба и подобрување на стандардот на живеење на граѓаните. Со цел да помогне во градење на капацитети на млади невработени лица со високо образование, да се стекнат со вештини кои ќе ги…

TESEUS – втор состанок – Соопштение за медиуми

Обука за Пртеприемачки вештини за ЕУ Стартапи:  Институт за развој на зедницата – ИРЗ Тетово, за вториот состанок за ТЕСЕУС одржан во Пескара го дава следново соопштение:   Домаќин за вториот состанок во рамките на проектот ТЕСЕУС – Обука за Претприемачки вештини за ЕУ стартапи, на 8 Партнери од 7 Европски држави (Белгија, Грција, Италија,…

Erasmus for Young Entrepreneurs – LAST CALL FOR APPLICATION

LAST CALL!!! LAST CALL!!! LAST CALL!!! Erasmus for Young Entrepreneurs Macedonia, Kosovo and Albania (For Albania only if doesn’t have available Intermediate Organization) Reviewing the applications will be on the principle “first arrived-first served” and anyone who has expressed interest for participation in the program will be contacted. New entrepreneur – 4 POSITIONS LEFT!!! –…

AXESS Демо Видео Достапно!

Економска и Социјална Одржливост во Европа: AXESS Демо Видео Достапно! Март 25 ти 2019 Видео Упатството за AXESS платформата е онлајн и достапно на AXESS YouTube Каналот на https://www.youtube.com/watch?v=-L3fr7VSN_s Видеото ја претставува целта на проектот, вклучените проектни партнери и придружните партнери, секциите за обука, студии на случај, листа на корисни зборови за подобро разбирање на…

ИРЗ Истражување – Анкетен прашалник

Здружението Институт за развој на заедницата – Тетово спроведува истражување за свои потреби со цел да се одреди позиционирањето и репутацијата на организацијата во НВО секторот. Прашалникот е анонимен. Прашалникот понатаму ќе се користи за креирање на комуникациска стратегија со целните групи. Прашалникот можете да го пополните на следниот линк: https://forms.gle/1tdv9ALEEA9DHqwA6 Ве молиме прашалникот да…

IRZ logo

Здружение “Институт за развој на заедницата”, ИРЗ – Тетово во Болоња на 4-от состанок на проектот ENSEMBLE, ЕРАЗМУС+ програма

Февруари 4-ти, 2019 Здружението “Институт за развој на заедницата”, ИРЗ – Тетово учествуваше на 4-от Транснационален состанок во рамките на проектот ENSEMBLE – Очекувања и Неформални Вештини за Зајакнувањена мигрантите и локалната економија. Состанокот се одржа на 1-ви Февруари во Болоња, Италија. Проектот ENSEMBLE е ко-финансиран од Еразмус + Програмата на Европската Комисија. Ensemble има…